De meest voorkomende problemen bij webshops

We hebben heel wat webshops in alleen al Nederland, in 2017 waren dit er maar liefst 40.000, verwacht wordt dat het dit jaar nog zal stijgen. Goed nieuws voor de webshop platformen, en webshop bouwers natuurlijk! Helaas worden er nog steeds veel fouten gemaakt als het gaat om de opbouw van een webshop. Laat je daarom goed informeren door bijvoorbeeld webdesign westland door jerb.

1.Lage snelheid

Heb je een webshop met heel veel producten? Dan bestaat de kans dat jouw webshop heel erg traag is. Dit beïnvloedt niet alleen de SEO scores, maar ook klanten zullen het niet fijn vinden als zij te lang moeten wachten voor ze een product kunnen bekijken. Door middel van het optimaliseren van de laadtijd van je webshop kun je dit verhelpen, in een WordPress webshop kun je dit eenvoudig verhelpen door een cache plugin in te schakelen.

2.Niet werkende pagina’s

Een veel voorkomend probleem is pagina’s die niet werken, als een product niet meer op de website staat, maar ergens staat er nog wel een link naar dat product dan krijg je een 404 pagina. Erg storend, en het zorgt voor een hoog bouncepercentage op je webshop. Loop dus altijd alles na als je een product van je webshop verwijderd. Daarnaast is het handig om een custom made 404 pagina te (laten) maken, op die manier kun je iemand die op zo’n pagina terecht komt eenvoudig doorverwijzen.

3.Dubbele content

Je kunt het niet altijd voorkomen, met name wanneer je een affiliate webshop hebt dan heb je meestal duplicate (dubbele) content. Dat wil zeggen dat iemand anders dezelfde tekst als jouw heeft bij de producten. Hoe je dit kunt verhelpen? Simpel, maar echt niet leuk om te doen, alle content aanpassen. Google kan je namelijk afstraffen wanneer er wordt geconstateerd dat je duplicate content op je webshop hebt. Ook wanneer je een webshop hebt met eigen voorraad, ga geen tekst kopiëren van de leverancier, of een andere webshop die ook dezelfde producten aanbieden. Wees uniek.

Wil je inzicht krijgen in alle verbeterpunten voor jouw webshop? Kijk dan eens op GTmetrix.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.