Geen SEO-jargon en nonsens: advies van een echte SEO specialist

Heb jij een eigen website? Of misschien werk je in de online marketing of e-commerce? Dan zal je vast en zeker worden overrompeld met de nieuwste plug-ins, apps en tools. Door de overvloed aan apps is het lastig om door de bomen het bos te zien. Dus laten we de nieuwste snufjes even vergeten en laten we kijken naar wat echt werkt.

Advies van een SEO specialist

Als SEO specialist werk ik dagelijkse met tientallen verschillende websites. Elke website zit zowel op de front- als op de backend anders in elkaar. Vaak zijn er plug-ins en tools geïnstalleerd die je bergen met goud beloven.

Nou, als SEO specialist, beloof ik jou dit:

Er is een 95% kans dat de plug-in geen extra traffic zal opleveren. Tuurlijk zijn er hier en daar ook goede plug-ins die je SEO technisch flink kunnen helpen. Maar de bergen met goud zijn ook hier, vaak ver te zoeken.

Wat is nut van een plug-in

Als alle plug-ins en apps goud beloven, maar dit niet geven; wat is dan het nut van een plug-in. Er zijn wel degelijk apps die je enorm kunnen helpen bij het verhogen van je traffic. Vaak zijn dit plug-ins of tools die je helpen bij het planningsproces. Want een strak plan, levert goede resultaten.

Tools voor je planningsproces

Oké.

Dus we kwamen tot de conclusie dat een strak plan, goede resultaten levert. Ook in de online wereld is dit zo.

Hoe beter je van jouw boodschap een holistische boodschap maakt. En hoe meer je uitvoert op basis van feiten – en niet op instinct of gevoel –, hoe duidelijker je communiceert. Zowel naar je bezoekers als naar de zoekmachines. Gebruik tools bij dit proces.

Gelukkig doen de tools het zware werk in de online marketing. Maak daar gebruik van. Kies voor betrouwbare tools als KWfinder om belangrijke zoektermen te achterhalen. Je krijgt per zoekterm  een geschat zoekvolume, zodat je altijd weet welke woorden belangrijk zijn. Je hoeft mij niet te geloven, kijk maar naar de reviews van KWfinder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.