Hoog in Google kan altijd

Als je een site hebt en een beetje leuke bezoekersaantallen wilt behalen, is het onmisbaar om hoog in Google voor te komen. Het is de zoekmachine die nog altijd het meest gebruikt wordt. Maar ja, je kunt zelf niet bepalen welke positie je inneemt wanneer er op een bepaald woord gezocht wordt. Toch? Integendeel. Je kunt zelf er voor zorgen dat je hoog in Google komt te staan. Sterker nog, het bedrijf geeft zelf tips hoe je jouw site kunt optimaliseren opdat je beter gevonden kunt worden. Met behulp van deze richtlijnen is het goed mogelijk dat jij tussen de eerste hits terecht komt.

Tips om hoog in Google te komen

Er zijn verschillende methoden die je helpen om hoog in Google te geraken. Een combinatie van deze punten is de sleutel tot succes. Denk hierbij aan het volgende:

  • Zorg ervoor dat je website een goede structuur heeft.
  • Laat blogs en andere sites naar je linken.
  • Richt je bij het bovenstaande op trefwoorden waarmee je hoog in Google wil staan.

Sommige mensen maken de fout om de eerste stap over te slaan. Deze is misschien wel het belangrijkste. Een goede sitestructuur maakt het voor Google makkelijker om je te indexeren. Bovendien wil je de bezoekers die je vinden een goede site aanbieden opdat ze ook terug keren.

En dan het net op

Vervolgens kun je werken aan de volgende stappen die je hoog in Google brengen. Linkbuilding is een belangrijke manier om beter gevonden te worden. Het principe behelst dat teksten op andere webpagina’s jou noemen in de context waarin je gevonden wil worden. Dus als je hoog in Google wil staan op het zoekwoord kleding, dan is het nuttig om op modeblogs genoemd te worden. Vooral als het over mooie kleren gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.