Kan je een PowerPoint uit laten besteden?

Je kent het wel, een opdracht voor school of voor werk waarbij je een PowerPoint moet maken en je hebt eigenlijk geen tijd, geen zin of je bent er helemaal niet goed in. Voor deze mensen heb ik goed nieuws…. Je kunt je PowerPoint uitbesteden aan een externe partij beter bekend als PowerPoint ontwerpers of presentatie specialist.

Hoe werkt het?

Jij hebt een bedrijf gevonden die presentatie specialist is en jou wil helpen. Allereest zal jij alle details aan moeten geven over hoe het eruit moet zien waarvoor het moet zijn en wat belangrijke elementen zijn die erin terug moeten komen. PowerPoint ontwerpers vinden het belangrijk te weten wat ze moeten doen zodat ze voor jou een juiste presentatie kunnen maken. Wil jij bijvoorbeeld een pitch presentatie laten maken dan is dat heel anders dan een info. presentatie voor nieuwe werknemers. Een pitch PowerPoint zal er veel strakker, overzichtelijker en helderder uit moeten zien. Terwijl een presentatie voor werknemers veel info moet bevatten met hoe en wat zodat werknemers hem nog een keer kunnen doorkijken en exact kunnen zien wat er ook alweer bedoeld of gezegd werd. Dit is dus zeker van belang bij het doorgeven wat voor PowerPoint de professionals moeten maken.

Wat kost het?

Per aanbied verschilt het natuurlijk way voor prijs zij door berekenen. De ene aanbieder zal een vaste prijs aanbieden maar je ziet dat veel bedrijven toch wel op offerte en aanvraag een prijs voorleggen. Dit aangezien het van vele onderdelen afhangt wat de totaal prijs wordt. Na enige research heb ik wel wat prijsindrukken naar voren kunnen halen.

Bij een presentatie PowerPoint moet je al gauw denken aan een euro over €160,- exclusief de btw. Hierin kan je ook nog kiezen om foto’s aan te leveren doe je dit niet ben je al gauw wat extra euro’s kwijt. Zeker als jij wilt dat de presentatie specialist de foto’s zelf schiet.

Ook wordt er gekeken hoeveel dia’s de PowerPoint bevat bij 15+ betaal je al gauw een euro of €40,- extra. Al met al met deze extra opties kom je uit op een totaal prijs van ongeveer €220,- uit.

Nu je een inschatting van een totaal prijs gezien ga je natuurlijk wel goed nadenken wil ik dit? Wat zijn de voordelen? Wat kan ik zelf en wat laat ik doen? Hieronder nog een klein overzicht met voor- en nadelen die zeker meetellen.

Voordelen:

  • Kost geen tijd
  • Gegarandeerd een professionele PowerPoint
  • Je komt op klanten of medewerkers erg professioneel over
  • Geen omkijken en onderhoud aan presentaties

Nadelen:

  • Brengt kosten met zich mee
  • Het kan afwijken van het verwachtingspatroon
  • Uitleverdatum kan afwijken
  • Afhankelijkheid leverancier
  • Kans op communicatieproblemen waardoor jij iets heel verkeerds krijgt aangeleverd

Succes met het maken of juist uitbesteden van jouw presentatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.