Met goede SEO webteksten scoor je beter bij Google

SEO, het lijkt wel het toverwoord voor iedereen die een website heeft. Zijn de teksten op jouw website wel SEO proof? Wordt er dan gevraagd. En jij moet net doen alsof je weet waar het over gaat. Welnu, zo moeilijk is het niet. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is de bedoeling dat je zoekwoorden gebroekt in de teksten op je website die vaak bij Google en zijn collega zoekmachines worden ingevoerd als internetbezoekers ergens naar op zoek zijn. Als jouw website hoog in de ranking eindigt dan heb je het goed gedaan.

Schakel een goed tekstbureau in

Als je zelf geen held bent met het schrijven van webteksten dan kun je hiervoor de hulp inroepen van een tekstbureau. Zij kunnen voor jouw website pakkende teksten schrijven die de juiste zoekwoorden bevatten om je website goed vindbaar te maken door de zoekmachines. Het is daarbij belangrijk om relevante zoekwoorden te gebruiken. Een bakker in Groningen heeft er weinig aan als hij gevonden wordt door iemand die een taart wil bestellen maar die in Zeeland woont. Een webshop daarentegen levert doorgaans in geheel Nederland en wellicht ook daarbuiten. Dan is het dus belangrijk om landelijk gevonden te worden voor een zo groot mogelijk klantenbereik.

Zoekwoorden: Less is more

Google wordt steeds slimmer. De zoekmachine houdt niet van spam en niet van kromme zinnen waar een veelvoud aan zoekwoorden in is gepropt. Less is more gaat hier dus ook zeker op. Wees zuinig met het verwerken van zoekwoorden in je webteksten. Houd het op een dichtheid van hooguit  2% en controleer dit met één van de vele handige tools die hiervoor op het internet te vinden zijn. Als je het schrijven van je SEO teksten aan een ervaren tekstbureau overlaat dan zal de schrijver ervoor zorgen dat de density van je zoekwoorden niet te hoog en niet te laag is.

Schrijf prettig leesbare teksten

Als je zorgt dat er op je website prettig leesbare teksten staan dan sla je twee vliegen in één klap. Google vindt je website omdat de juiste zoekwoorden zijn gebruikt en de mensen die je site bezoeken worden op een prettige manier geïnformeerd over wat je te bieden hebt. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Als je het schrijven van je teksten voor je website uitbesteedt, geef dan duidelijk aan voor welk doel ze moeten worden geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.