Online marketing ROI

Als je online gevonden wilt worden is online marketing dé manier om dit te doen. Met een goede online marketing campagne zorg je er voor dat je niet alleen beter gevonden gaat worden, maar ook meer klanten krijgt en daardoor meer verkoopt. Er zijn verschillende manieren om aan online marketing te doen. Je kan op social media advertenties zetten, speciale acties op je website houden, maar dit heeft alleen zin als je gevonden wordt op de zoektermen die jouw klanten gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je een goede SEO strategie hebt. SEO staat voor Search Engine Optimalisation, ofwel zoekmachinemarketing. Als het gaat om zoekmachinemarketing zijn er een aantal dingen die gebruikt worden om te zorgen dat je website hoger komt in de zoekmachines.

Content marketing

Onmisbaar op je website zijn goede teksten. Niet alleen maar teksten die goed zijn geschreven en lekker lezen, maar vooral ook teksten waar bepaalde zoekwoorden in voorkomen. Zoekwoorden die jouw klanten gebruiken als ze naar een bepaald product of een bepaalde dienst zoeken. In je tekst moeten dus deze zoekwoorden voorkomen, maar de tekst die op je website staan moeten ook relevant en origineel zijn. De tekst moet over jouw product of dienst gaan. Als de tekst gekopieerd is van een andere website, zullen de zoekmachines dit zien en deze pagina niet indexeren.

Linkbuiding

Kortweg gezegd is dit gewoon zorgen dat jouw website wordt vermeld op andere websites. Het beste is als deze website ook nog eens relevant zijn met betrekking tot jouw bedrijf. Als een goede website met relevante content een link plaatst naar jouw website, zul je zien dat je gaat stijgen in de zoekmachines. Een linkbuilding bureau helpt je hier graag bij.

Online marketing: Ook technisch in orde

Je website met op en top in orde zijn. Niet alleen aan de voorkant maar ook het systeem erachter. Als de zoekmachines zien dat een website niet goed is gebouwd, zullen ze je minder snel indexeren en een hoge plek toewijzen. Zorg er dus voor dat alles klopt binnen je website.

Meten met Google Analytics

Een online marketing bureau kan een campagne voor je opzetten. Zo’n campagne kan erg nuttig zijn. Je zal zien dat je op je website meer bezoekers krijgt. De kunst is om vervolgens te kijken waar deze mensen vandaan komen, wat ze doen op je website, hoe lang ze op je website blijven en via welk platform deze mensen op e website zijn gekomen. Leer je klant kennen en kijk hoe je er voor kunt zorgen dat ze ook daadwerkelijk iets gaan kopen. Dit alles kun je meten met Google Analytics. Als je dit onder de knie hebt, leer je je online klant pas echt kennen en kun je deze gegevens gebruiken in je online marketing campagnes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.