Voor- en nadelen van een SEO-abonnement

SEO is voor iedereen die een eigen onderneming en/of website heeft waarschijnlijk wel een vaak gehoorde term. Goede SEO wordt vaak de sleutel tot succes genoemd, omdat je er meer bezoekers voor je website mee kan aantrekken. Je wordt namelijk sneller en makkelijker gevonden in zoekmachines. Je SEO uitbesteden aan specialisten die dit dagelijks doen, is dan ook iets wat vaak gebeurd. Bij een zoekmachine marketingbureau een SEO-abonnement afsluiten is hiervoor zeker een optie! Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n abonnement?

Nadelen

Je zit vast aan maandelijkse lasten

Waar je ook een abonnement afsluit, je zit altijd vast aan maandelijkse vaste lasten. Nog meer kosten erbij elke maand zit niet iedereen op te wachten. Belangrijk is wel om het op te wegen tegen de tijd die je ermee kwijt zou zijn als je het zelf zou doen. Misschien vallen die maandelijkse kosten dan ineens wel erg mee.

Je bouwt zelf geen kennis op

Voor een webshop is het natuurlijk hartstikke belangrijk dat je op het internet goed zichtbaar bent. Het is daarom wel handig om enige kennis op het gebied van SEO in eigen huis te hebben. Als je het uitbesteedt, bouw je die kennis niet zelf op en dat is eigenlijk wel een gemiste kans.

Voordelen

Je hoeft er zelf niet continu mee bezig te zijn

Als je de SEO van je website echt goed wilt optimaliseren, moet je hier echt wel wat tijd voor uittrekken. Een eenmalige SEO-actie is vaak niet genoeg om op de lange termijn ook nog steeds klanten naar je website te trekken. Door een abonnement af te sluiten, ga je een relatie aan voor de langdurige termijn. Zo zorg je ervoor dat de bezoekersaantallen continu geprikkeld worden, in plaats van eenmalig.

Je bespaart veel tijd

Als je besluit om een SEO-abonnement te nemen bij een zoekmachine marketingbureau, geef je de verantwoordelijkheid door aan echte experts. Zo kun jij je richten op jouw specialismen en richten zij zich op SEO. Zo zorg je ervoor dat er geen kostbare tijd van jezelf verloren gaat aan de dingen waar jij goed in bent. Ideaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.