Wat is Responsive Webdesign?

Een website ontwerpen is meer dan wat tekst en afbeeldingen bij elkaar zetten. Zelfs wanneer de pagina er in de browser van de ontwerper perfect uitziet, kan dezelfde pagina op een ander apparaat compleet onbruikbaar zijn. Met Responsive Webdesign zorg je ervoor dat een website er overal goed uitziet met een minimum aan tijd en kosten.

Meer informatie op: https://www.jakency.be/

Verschillende schermformaten en configuraties

Een PC monitor heeft vaak een andere scherminstelling dan een laptop, tablets en smartphones hebben ook weer andere technische specificaties. Dat maakt het erg ingewikkeld voor een webdesigner om een pagina te ontwerpen die er overal goed uitziet. Een 6 inch smartphone scherm is immers niet te vergelijken met een 21 inch PC monitor. Een webdesigner kan nooit ieder apparaat in huis halen om de weergave overal op te testen.

Responsive Webdesign

Met Responsive Webdesign wordt door de pagina bepaald wat het type scherm is van de bezoeker, en de website wordt op basis van die instellingen optimaal weergegeven. Zo hoeft er niet voor ieder type scherm een nieuwe pagina te worden ontworpen. Jakency Webdesign bouwt websites die voldoen aan deze voorwaarden, met een website die er overal goed uitziet kun je een groter publiek bedienen. Dat is goed voor informatieve websites maar zeker ook voor webshops en dienstenleveranciers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.